Beleven en Zien villa "Petite Coo"

Coo Adventure

Ons bedrijf heeft zich gespecialiseerd in de organisatie van sportieve outdoor sporten. Zowel voor bedrijven, particulieren als voor sportverenigingen.
De kwaliteit van de diensten en van de aangeboden materialen is onze eerste zorg. Ons beroep is U outdoor activiteiten te laten beleven op een veilige manier en U de smaak te geven naar meer! Ons einddoel is de perfekte verwezenlijking van uw outdoor activiteiten.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.coo-adventure.nl

De Abdij van Stavelot

De Abdij van Stavelot, een zeer oude Benedictijnenabdij gesticht in 651, in de provincie Luik nodigt je uit om 3 boeiende musa te ontdekken:
Het Historische museum van het Prinsdom van Stavelot-Malmedy stelt een historisch parcours voor van een onafhankelijke staat in de 7de eeuw tot nu.
Het Museum van het racecircuit van Spa-Francorchamps beschrijft de passie van de competitie.
Het Museum Guillaume Appolinaire vertelt over het verblijf van de dichter in Stavelot.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.abbayedestavelot.be

Durbuy

Terecht wordt Durbuy vaak het ‘kleinste stadje ter wereld’ genoemd: je kunt het letterlijk in vijf minuten te voet doorkruisen. Het is echter ook één van de mooiste plekjes in het zuiden van het land. Het stadje ademt Middeleeuwen en de omgeving is ronduit indrukwekkend.

Kerstmarkt

Markt met ambachtslui, kerststal en kerstverhalen... Maak van de eindejaarsfeesten een onvergetelijke tijd. De kerstmarkt is de ideale gelegenheid om dat perfecte geschenk te vinden. Vergeet vooral niet dat je hier op de grootste kerstmarkt van het kleinste stadje ter wereld bent! Voor de kleinsten (en ook voor de groteren natuurlijk) wordt een ijsbaan geïnstalleerd.

Dompel je onder in de kerstmagie in Durbuy!

Voor meer informatie kijk op:
http://www.durbuy.be

Het Chocolademuseum van Chocolaterie Defroidmont

 

Chocolatier Philippe Defroidmont nodigt u hier uit voor een reis door de chocolade smaken uit de hele wereld. Wordt er niet gezegd dat de cacaoboon, volgens zijn herkomst zowel subtiele als bijzonder aroma's loslaat, die zeker uw smaakpapillen zullen verrassen.
Als u door het museum slentert, ontdekt u de familiegeschiedenis van de familie Defroidmont. Reis door de wereld van de chocolade, Papoea Nieuw-Guinea, het land van herkomst van onze cacaobonen om zo terug te keren naar België in ons atelier waar u kennismaakt met het vervaardigen van chocolade, van cacaoboon tot praline.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.chocolatier-defroidmont.be

Parc Des Topiaires (Vormsnoei park)

 

Het grootste vormsnoeipark in het kleinste stadje van de wereld, Durbuy. Over een oppervlakte van meer dan 10.000m2 staan meer dan 250 plantensculpturen verspreid. Een collectie uniek in Europa.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.topiaires.durbuy.be

 

Labyrinth

 

Het labyrint is een reusachtige - jawel, meer dan 8 hectare groot! - doolhof van mais, waarin iedereen jong en minder jong, klein en minder klein! - graag verdwaalt. Het reuze maislabyrint wordt door acteurs geanimeerd in het hoogseizoen.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.lelabyrinthe.be

 

Bierbrouwerij D'AChouffe

 

Deze bierbrouwerij, gelegen in het hartje van de groene Ardennen, werd opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in het brouwen van speciale hoge kwaliteitsbieren. De producten zijn gemakkelijk herkenbaar aan de sympathieke kabouter die onze etiketten siert. Kabouters en andere aardmannetjes maken deel uit van Ardense verhalen en legendes. De topper, LA CHOUFFE, is een goudblond bier dat zich onderscheidt door zijn frisheid en fruitig aroma. Zijn bruine tegenhanger, de Mc CHOUFFE, verdient ten volle zijn titel Scotch van de Ardennen. Zijn donkere kleur en zijn pikante smaak doen denken aan zijn Schotse familie. U bent van harte welkom voor een rondleiding in brouwerij Achouffe.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.achouffe.be

 

Don Diego

 

Beleef avontuur in het hartje van de Ardennen tussen paarden en bizons dichtbij Manhay. Specialist in paardtochten, quad, mountainbike of wandeltochten. Andere mogelijkheden zijn: paintball, familyday, incentive en andere team building. En voor de kleuters, het mini-quads circuit, x-cubes, buggy bugxter en ook ons speelplein.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.ranchdondiego.be

 

Golfcourse Durbuy

 

Prachtig heuvelachtig 18 holes parcours op 120 hectare bosterrein. Daarnaast een compacte 9 holes baan en andere oefenfaciliteiten. Toegangsvoorwaarde: een geldige GVB-kaart.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://durbuy.golfardennen.com

 

Golfcourse The Five Nations

In deze prachtige heuvelachtige streek liggen de greens van The Five Nations Golf Club, verspreid over een domein van ca. 110 ha. Deze par 72 golfbaan, met hoogteverschillen tot wel 46 meter, is ontworpen door Gary Player en geldt als 1 van de vijftig mooiste banen ter wereld. Alle faciliteiten zijn ondergebracht in de sfeervolle Château-Ferme de Grand Scley uit 1714.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://fivenations.golfardennen.com

 

Grotten van Hotton

 

De grotten van Hotton, echte juweeltjes van Wallonië, moeten in geen enkel opzicht onderdoen voor hun grote zussen uit Han. Kom met familie of vrienden deze buitengewone site verkennen en ontdek wat een schitterend werk tijd en water hebben opgeleverd.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.grottesdehotton.be

 

Watervallen van Coo

 

De hoogste watervallen van België Op het grondgebied van Stavelot bruist deze klassieke attractie van de Ardennen. De toeristische industrie heeft hier haar tenten opgeslagen; de vele stalletjes met souvenirs, Belgische frietkoten en restaurants vormen een attractie op zichzelf. Op zomeravonden wordt de waterval verlicht, en het hele jaar door is in Telecoo het amusementspark rond de waterval veel te beleven. Een stoeltjeslift (open van maart tot oktober) voert belangstellenden 250 meter hoger.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.ardennen-coo.eu/de-watervallen-van-coo.html

 

Park Chlorophylle

 

Ontdek het groene paradijs van het Park Chlorophylle. Dit recreatieve, pedagogische en artistieke bospark biedt u 25 attracties in hout, waaronder een loopbrug door de boomtoppen, een groot themaspeelplein, een avonturenparcours, een houtfiliere, een landschapsobservatiehut en de hutten van de kolenbranders. Winkel met souvenirs, boeken en natuurproducten. Brasserie met prachtig uitzicht van op het panoramische terras.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.parcchlorophylle.com

 

Circuit van Spa-Francorchamps

 

Het legendarische Circuit van Spa-Francorchamps bezorgt België bekendheid over de hele wereld. Het is gelegen in de prachtige groene Ardennen en veel Formule 1-piloten vinden het veruit het mooiste circuit ter wereld. Kom een blik werpen achter de schermen en in de pits.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.spa-francorchamps.be

 

Karting de Francorchamps

 
De buitenpiste van de Karting Francorchamps ligt in de schoot van het mooiste autocircuit van de wereld. De baan doet overigens denken aan die van zijn grote F1-broer.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.francorchamps-karting.be

 

Plopsa Coo


Plopsa Coo is het pretpark in de Belgische Ardennen. In de prachtige natuur van de vallei van de Amblève beleeft u samen met uw kinderen een fantastische dag, gevuld met puur plezier.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.plopsa.be

 

Skipiste Val de Wanne

 

De langste piste van Belgie. Een groot sportief complex voor fans van sneeuw.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
www.valdewanne.eu

 

Skipiste Baraque Fraiture

De skipiste van Baraque Fraiture is de hoogst gelegen van het land. Het is de perfecte plek in de Belgische Ardennen om volop van uw favoriete sporten te genieten: skiën, langlaufen, sleeën, snowboarden.

Voor openingstijden en meer informatie kijk op:
http://www.ski-baraquedefraiture.be